Apotheek Mieke Bouttelisier

051 22 60 98

Apotheek Sint-Michiel

051 20 06 55

Huisbereidingen

Huisbereidingen, Gezond en Voordelig

Sinds jaar en dag beheerst Apotheek Mieke Bouttelisier de kunst om geneesmiddelen te bereiden. Deze kunde blijft zich ontwikkelen in functie van de nieuwste technologieën en hedendaagse technieken. Apotheek Mieke Bouttelisier is specialist in het maken van magistrale bereidingen en huisbereidingen. Dit is ons vakmanschap! Voor uw gezondheid en portefeuille zijn bereidingen dus een grote troef!

Soorten bereidingen

  • Magistrale bereiding = op voorschrift
  • Officinale bereiding = huisbereiding, dus bereid geneesmiddel voor rechtstreekse aflevering

Wat is een magistrale bereiding?

Een magistrale bereiding is een geneesmiddel op maat, dat beantwoordt aan specifieke noden van de patiënt. Het kan een zalfje zijn, een tablet, pil, siroop of zetpil… Het geneesmiddel wordt in de officina zorgvuldig bereid door de apotheker en is vaak minder duur dan de klassieke geneesmiddelen die op de markt worden gebracht. Apotheek Mieke Bouttelisier beschikt over de nodige expertise om zo’n geneesmiddel op maat te bereiden. Dit gebeurt op basis van een voorschrift van de arts. Binnen de muren van de officina bereiden wij die gepersonaliseerde behandeling op basis van strikte bereidingsregels en nauwkeurige formules die wetenschappelijk gevalideerd zijn. Elk jaar bereiden we een groot aantal van die gepersonaliseerde geneesmiddelen en helpen ze tal van patiënten waarvoor een standaardoplossing geen soelaas kan bieden. We zijn allemaal wel gelijk, maar we zijn daarom niet identiek…

Waarom huisbereidingen?

Sommige patiënten zijn allergisch of gevoelig voor bepaalde bestanddelen in een geneesmiddel. Andere patiënten hebben het moeilijk om pillen in te slikken. En soms heeft men gewoon een erg specifieke behoefte die niet altijd met een standaardoplossing kan worden behandeld. In zulke gevallen kunnen wij een geneesmiddel op maat maken, een behandeling die volledig wordt afgestemd op de noden van de patiënt: een magistrale bereiding.

Een gepersonaliseerde behandeling wanneer een standaardoplossing niet voldoet.

Soms voldoet het bestaande aanbod van geneesmiddelen op de markt dus niet voor een patiënt. De dosering (de hoeveelheid werkzame stof) kan te hoog zijn voor een jong kind bijvoorbeeld, of de toedieningsvorm kan een probleem vormen, zoals een grote tablet voor iemand die problemen heeft met slikken. Een allergie of een intolerantie voor bepaalde bestanddelen in geneesmiddelen is ook geen uitzondering. Het kan tevens gebeuren dat een bepaald geneesmiddel tijdelijk uit voorraad of van de markt is gehaald. In al die gevallen en nog vele andere voorbeelden, kan een magistrale bereiding van de apotheker een kwalitatief alternatief bieden. Een gepersonaliseerd geneesmiddel als de magistrale bereiding is een behandeling die u 100% op het lijf is geschreven.

Apotheek Mieke Bouttelisier en onze huisbereidingen

Een aantal van onze huisbereidingen zijn geneesmiddelen die hetzelfde bestanddeel bevatten als de originele producten. Onze huisbereidingen hebben een unieke samenstelling, zijn correct gedoseerd en hebben een uitstekende prijs- kwaliteitverhouding.

We hebben huisspecialiteiten ontwikkeld binnen de wettelijke protocols tegen diverse kwaaltjes. Hiervoor zijn we gekend. Ze kunnen een meerwaarde betekenen voor kwalen waarvoor geen geschikt medicijn op de markt is. Naast een ruim assortiment van specialiteiten afkomstig van bekende laboratoria, bieden we ook een ruim assortiment huisspecialiteiten aan, die we zelf samengesteld en bereid hebben:

  • Pijnstillende zalf
  • Sir voor hoofdverkoudheid
  • Sir voor zware hoest
  • Sir voor droge hoest
  • Zalf voor jeuk en allergie
  • Afslankers
  • Migraine capsules